2009. június 7., vasárnap

Betegséglavina

Ha már elkezdtem, muszáj folytatnom. Sajnos az utóbbi napjaink olyan töményen a betegségekről szóltak, rémálmaimban sem hittem volna, hogy így indítjuk a nyarat.

Volt tehát a nagyok bárányhimlője, ami ránk csukta a kaput, minden és mindenki kívül maradt.
1 héttel a bárányozás kezdete után, épp pünkösd hétfőn arra keltünk, hogy Máté nem tud a lábára állni. Semmilyen előzmény, baleset nem volt, és bennem azonnal lefutott az összes legrosszabb lehetőség: komoly bakteriális fertőzés, ami a mozgásrendszerre is hat, sokízületi gyulladás... Szerencsénkre a doktor nénink ügyelt, az elsőt telefonban ki is zártuk, Cataflam cseppet javasolt, egyszerű ízületi gyulladás reményében, amit vírus okozhat.
Máté állapota napokig hullámzó volt, hol csak sántikált, hol ügyesen járt, hol járásképtelen volt és ilyenkor persze cipelni kellett mindenhová a kis örökmozgót, mert egy helyben másodpercek alatt dührohamot kapott. Összeadva ezt a bárányhimlő okozta plusz tennivalókkal, voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, kész, én most a kardomba dőlök....
Amikor a gyerekorvosunk megtudta, hogy a családban előfordult már sokízületi gyulladás, mindent megtett, hogy ezt sürgősen kizárjuk, de nem kedvezett nekünk a szerencse: az egyik orvos nem rendelt a héten, a másik jó nevű szakember annyira túlterhelt, hogy ambulánsan nem volt hajlandó fogadni minket, legfeljebb ha befekszünk a kórházba.
Mivel a cataflamra pár nap után jól reagált a lábikó, úgy döntöttünk, várunk inkább egy hetet az első orvosra, egy porcikánk sem kívánja a kórházat.

Ám szerda este már gyanús volt Máté orra, kicsit szuszogott. Mivel eleve tartottam attól, hogy a sok bárányvírus, amit a nagyoktól kap, legyengíti az immunrendszerét annyira, hogy kiújuljon a tüszős mandulagyulladás, amivel az utóbbi időben küszködünk, azonnal elkezdtem antibios orrcseppet adni neki.
Másnap reggelre már hőemelkedés, és bekukucskáltam a torkába, ami piros, de tüszőmentes volt. Estére viszont már láttam benne tüszőket, úgyhogy futottam az ügyeletre, mert tapasztaltuk, hogy minden óra számít ilyenkor. Onnan azonban szépen hazahajtottak, hogy nincs tüsző -nem értettem, akkor én mit láttam, de mégiscsak ő az orvos.
Másnap azonban kijött a doktor nénink, mert nem akartam lázasan nekimenni a hétvégének, és sajnos azt látta, amit én is: csupa tüsző a torka. Azt mondta, a fiatal mentőorvos valószínűleg nem szúrt még gyereket és nem merte, inkább letagadta a tüszőket.

Így ami sejtettünk, beigazolódott: a tüszős mandulagyulladás kórokozója ott ül az orrmandulájában kirobbanthatatlanul, illetve kirobbantható, de csak a mandulával együtt, ez azonban allergiás gyerekeknél 3 éves korig nem javasolt. Így ha meggyógyult, elkezdünk tapogatózni, hátha találunk hatékony alternatív kezelést.

Nagy pozitívum azonban, hogy az utóbbi kettőhöz képest sokkal jobban dolgozik az immunrendszere, negyedannyira sem üti ki a betegség. Mégiscsak fejlődget, és számomra ez nagyon bíztató.

Negatívum pedig, hogy szépen mindannyian elkaptuk tőle a tüszőket -apát kivéve-, nem mintha ez bármelyikőnket nagyon megrengetett volna, a nagyok észre sem vették, én egy napig voltam vacakul.

Most tehát kedden megyünk a lábát megnézetni, pénteken a fül-orr-gégésszel konzultálni, plusz elvégeznek egy immunvizsgálatot, persze mindez csak akkor, ha nem tör ki rajta is oltás ellenére a bárányhimlő.

Én, ha a tükörbe nézek, szó szerint megijedek attól, amit látok. Teljesen leszívta az erőmet az utóbbi két hét, testileg-lelkileg.
Persze reménykedem lelőhetetlenül, nem bírom elhinni, hogy pár nyugis, betegségmentes, kirándulós, medencézős hét ne jutna nekünk ezen a nyáron!!! És a megmentésem is közeleg, 1 hét múlva mami-papi viszi nyaralni a nagyokat, én pedig picit kifújhatom majd magam.

12 megjegyzés:

ilgya írta...

Jaj szegénykék,tényleg nagyon rátok jár a rúd..Sok sok gyógypuszit küldünk a gyerekeknek (és nektek is!),főleg a kicsi szerelmemnek,aztán így nem lesz randink az uszodába kérem szépen.....
Kitartás!!!!addig is csináljatok sok sok kreatívkodást!!!

Névtelen írta...

Sziasztok! Mélyen átérzem :(! Nekünk kicsit már könnyebb talán, hogy a fiúk nagyobbak.
Nálunk a tüszőkre nagyon bejött a homeopátia, egészen konkrétan, megúsztuk a mandulakivételt, ennek lassan 10 éve. Ugyancsak homeopátiailag megúsztuk a dobhártya tubusolást is, meg még ki tudja mit nem... lekopogom...nálunk nagyon bejött minden nyavalyára. No antibio, csak ha nagyon muszáj, akkor viszont sokkal jobban hat.
Jobbuljatok mihamarabb, keddre szorítok! Zsu(Ka)zsi

-krisztina- írta...

óóó, ezt olvasni is rossz volt, nemhogy benne lenni :(((
gyors gyógyulást nektek és kellemes nyarat!

Névtelen írta...

Sziasztok

Nagyon rátok jár a rud mostanában!!!! Remélem már hiányzik az uszi a ebihalaknak!!
A legközelebbi uszi sajna csak 25-én lesz, de utána juli végéig nincs megállás!!!
puszi nektek és gyogyuljatok!!!!
Merci

VOKinga írta...

Ilgya, Ti is hiányoztok nekünk! Remélem, hamarosan együtt lubickolunk ismét! Addigis csodálunk Titeket odaát a Dávid&Réka blogon.

ZsuKa, írnál erről konkrétumokat? Nekünk a fül-orr-gégész javasolt egy Lymphomyosot nevű homeopátiás szert, de nem mondott adagolást, és most, hogy kiváltottam, látom, hogy a leírásában sincs külön piciknek ajánlott adagolás. Pénteken kellene ezzel az orvossal találkoznunk, akkor majd rákérdezek, de nagyon érdekelnének a Te tapasztalataid, mi volt az, ami bevált?

Krisztina, köszönjük! :) Én is olvastam tegnap éjjel Nálad az anyósod dolgait, nagyon nem irigyellek érte! :(

Merci, el bírod képzelni, mennyire hiányzik az úszás! Alig várjuk, hogy legyen végre meleg és legalább itthon felfújhassuk a nagymedencét!

éva írta...

Mielőbbi, teljes gyógyulást nektek! Vigyázzatok magatokra...
puszil,
éva

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Kitartás!!! Csak ezt tudom mondani, teljesen átérzem a helyzetet!

BAnya írta...

Sok sok gyógypusza Nektek!!!!
Homeot nagyon ajánlom! Kedvenc fórumos doktornénink Kingapoci tuti segít ha hívod!! Személyre szabottan kell szer!

VOKinga írta...

Éva, Manó, Betti, köszönjük a ránk gondolást! :)

Névtelen írta...

Szia AnyaManya! Priviben egyszerűbb lenne, tudnál küldeni e-mail címet a zskalman@freemail.hu-ra?
A Lymphomyosot: elsősorban nyiroksalaktalanításra szoktuk használni (tüszőkergetésre). Nekem a Nagy alapban nagyobb mandulákkal született, mint a normális, ami ha begyullad még duzzad. Majdnem 5 éves volt, amikor a homeo-doki nénihez átkerültünk (nekünk a házi gyerek-doki nénink a homeopata, én mindent tőle tanultam, meg könyvekből) és addigra már annyi antibiotikumot kapott az öreg doki bácsinktól, hogy már kezdett néha nem hatni... csak úgy preventíve, ha kellett, ha nem. Nos Lympho: gyerekenként nyugodtan adhatsz 10-10 cseppet, ha jól emlékszem testsúly kg-onként jár 10 csepp, de nekem a mai napig nem kapnak 15-nél többet. A gyulladt manduláknak, nyirokcsomóknak segít ürülni, felgyorsítja a folyamatokat. Már az ürülésit. Nekünk elég jó gyorsan lohasztotta eddig a dupla méretűre dagadt mandulákat. Amikor hallom, hogy úgy kezd beszélni, mintha gombóc lenne a torkában, már adom a cseppeket. (Évek óta nem volt mandula-gyulája, pedig anno már műtétre is ki volt írva) Maxi 2-3 napig van rá szükség. Gyulladás esetén azonnal kapnak Belladonnát, nálunk a 30-as potencia játszik (egy korábbi lázgörcs miatt), az Ikrek másfél éves kora óta (ezzel azt akarom mindössze mondani, hogy nem igaz az a hit, hogy magas potenciát csak felnőttnek kell adni, sőt...). Ha tüszőket is nyertek a fiúk, azonnal kapják a Mercurius cyanatust is, 9-es potenciában, és valóban megkönnyebbülnek tőle.
A Lymphohoz és minden homeocucchoz annyit még hadd mondjak: nem szabad fémhez érniük, tehát műanyag kanállal, vagy üvegpohárból kihörpintve érdemes beadni (nálunk a Fiúk az évek alatt elnevezték a Lymphot Felesnek és rém büszkén "alkoholizálnak" vele :) ).
Nagyon szívesen megosztom a tapasztalataimat, mert szerintem nagyon jó módszer. Még1 utolsó okoskodás: sokan abbahagyják az első évben, mert nem tartják elég hatékonynak. Én is meginogtam néha ... De így utólag nem bántam meg, hogy nem hagytam abba. A kapcsolatom a dokinéninkkel úgy kezdődött, hogy a kezembe adta az első könyvet, és azt mondta, hogy viharosan gyorsan tanuljam meg, mert én ismerem a gyerekemet, nekem kell tudnom gyorsan reagálni (az első tünetek megjelenésekor), lesz helyzet, amikor ő nem tud azonnal jönni, de a gyerek addig se szenvedjen. Állam leesett. És megtanultam. És nagyon melegen ajánlom mindenkinek, mert nem rossz! Mert tudunk tenni valamit ami használ és nem vagyunk kiszolgáltatottak, kétségbe esettek és tehetetlenek. Én van, hogy azért megyek az ügyeletre a gyerekkel, hogy mondjanak diagnózist és végig gondolom, hogy ezzel kapcsolatban mit is olvastam, majd addig is adom neki a szereket, míg a saját orvosunkhoz el nem jutunk. Még sosem fogtam mellé, esetleg még mást is kapunk kiegészítésképpen.
Ha érdekel, írj, és nagyon szívesen mesélek.

VOKinga írta...

ZsuKa, köszönöm! :) Írok mailt, ha minden jól megy, még ma.

Névtelen írta...

Hogy vagytok?