2011. március 28., hétfő

Csabatta

A ma reggeli indulás előtti készülődésnél szóba került valahogy a csabatta (helyesen: ciabatta), a kenyérféleség. Fannin látszott ismét, hogy porszem került a gépezetbe, zakatolni kezdtek a fogaskerekek, ahogy próbálta helyre rakni magában a dolgokat. Nem boldogult.
- A csabatta az a szőrös majomféleség a Csillagok Háborújából?
- Nem szívem, az Csubakka - válaszolta volna Anya, ha kap némi levegőt a röhögéstől.
Ráadásul én a hétvégén már tartottam neki gyorstalpaló kurzust a témában, amikor valamiért szintén a Csillagok Háborúja jutott az eszébe, és mindenféle dolgokat kérdezgetett. Leginkább persze azon volt leakadva, hogy amikor Anya megengedte nekik, hogy megnézzék, én miért a 4. részt mutattam meg nekik először?
Lényeg a lényeg, a kérdezősködés közben egyszer csak beugrik neki valami:
- És a gorilla?
- Miféle gorilla?
- Hát a Csillagok Háborújában az a gorilla?
Gondolkodok erősen, végiggondolom a kikötői lokál furcsa szerzeményeit, és már kezdeném neki magyarázni, hogy tudod ez ilyen fantáziavilág, meg minden, amikor végre leesik a tantusz:
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, az nem gorilla, az WUKI!!


update: úgy látom muszáj kibontani, mert Anya sem érti a wukit. A gorilla az Csubakka, akinek ez a neve, fajilag pedig nem gorilla, hanem wuki. Na.



2 megjegyzés:

farkasanyó írta...

Ez nagyon finom lehet! Tudsz ilyet sütni?

Apa írta...

Én tuti nem :)
Kingának volt régebben egy kenyérsütős időszaka, amikor kovászokat rohasztott a hűtőben, meg mindenféle kenyérféleségekkel meg sütési módszerekkel próbálkozott, talán még a ciabattát is kipróbálta egyszer.
De az már régen volt. És tuti, hogy nem volt ennyi macera vele (3szor hajtogatni, meg hasonlók) :)