2010. január 17., vasárnap

Cserbacsík

Legidősebb gyermekünk megvált VÉGRE az 5. tejfogától is.
Nem önszántából.
Azóta ugyanis, hogy a fog jó néhány héttel ezelőtt először megmoccant, Fanni reszketve őrzi, mély meggyőződése ugyanis, hogy borzasztó fájdalmak közepette esik majd ki. (Utólag bevallotta, hogy nem is érezte, amikor kipottyant, de ez az előzőeknél is így volt, mégis mindig elfelejti, mire újabb fog kerül sorra.)
A fog tehát fogkefét, ételt hetek óta nem látott. Mivel Fanni a jobb oldalával rágott mindent ettől kezdve, az ínnyel bezárt 90 fokos szög megváltozott: 45 fok balra. Mintha fújna a szél odabenn. Gyermekünk bájos mosolya átlényegült: egy kicsit mindig beleborzongtunk a látványba, ahányszor felvillantotta.
Könyörögtem, fenyegettem, cseszegettem, hogy mozgassa már, hadd essen ki -a végére engem is elfogott néha a páni félelem, hogy ez a fog már itt lifeg örökre.
Aztán szerencsé(tlen?)s véletlen folytán a gyerek az apja mögött tartózkodott, amikor az nem látta, és egy lendületes felállás, az apaváll és a gyerekszáj találkozása folytán a fog hopp, kiröppent.
Most már csak amiatt aggódom, hogy az oviban nehogy úgy meséljék majd el, hogy "apa úgy szájba vágta Fannit, hogy kiesett a foga." :)
Ja, és még egy: lötyög a mellette levő is. Jaj.


Ha az egyik gyerekről premier plánból készül fotó, kötelező jelleggel jön a második is.
Nem, a harmadik nem. Továbbra is csak az autók hozzák lázba.

Például ez. Nem, ez nem a fürdőszobai szék. Abszolút autó. Csak azt csodálom, hogy Máté beérte a hátsó üléssel.

Kukk. :)
Egyébként van új kedvenc játéka. A karácsonyi ajándékok közül a Kresz társasjáték. 6 éves kortól -bár néha még nekem is feladja a leckét. Máté meg szépen kipakolja a táblára a bábukat, mindegyiket a megfelelő színű mezőre, aztán dobál a kockával és lépeget. Azt is megállapította, hogy van egy "félelmetes útjelző tábla" -mégpedig a "csúszós úttest" tábla. Ráérzett, nem?

Megformázták testvérhármasukat gyurmából, mackó alakban. Itt még egyetértésben.

Itt meg már "megfojtasz!!!".

És az utolsó: leganyásabb gyerekem már hanyagolja a délutáni alvást, de átlagosan hetente egyszer nem jön össze a dolog, hiába az elszántság.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Kinga,
ne számíts rá, h az oviban nem az "apa fejbevágott" címú sztori kerül előadásra!!! Nálunk karácsony előtt pottyant ki a 3. és 4.fog. Az előbbi épp mikor beleharapott a mézeskalácsba, azóta fél Gödöllő azon röhög, hogy milyen kemény mézeskalácsot sütöttem,mert a sztori így adódott tovább:)
Aztán az újévi, soron 5. egy pizzától esett ki, a 6. pedig múlt héten hálisten egy saját Nórakészítésű szendvicstől, így nem kering több rémtörténet a sütő-főző tudományomról...egyenlőre.
B.