2009. április 19., vasárnap

Macipark

A veresegyházi medveotthonban 39 mackó és 22 farkas lakik, na meg egy rénszarvas és számtalan lovacska. Barlangokkal, búvóhelyekkel és egy tóval is ellátott, kellemes környezetben élnek ezek a szelíd, barátságos állatok.
Van még a parkban ugrálóvár, játszótér, étterem, egy régi kisvonat, amire fel lehet mászni, és nosztalgiajárművel is körbe lehet utazni a kifutót. És jó levegő meg madárdal. Egyszóval minden együtt van, ami egy kisgyereket boldoggá tehet -bár Mátét ezúttal is a parkolóban álló autók nyűgözték le leginkább. :)

Az odaúton elpunnyadt a picúr. Nézzétek csak a két kispasi kezét! :)

Ahogy megérkeztünk, épp csak odaköszöntek a maciknak, és megrohamozták a hatalmas gumicsúszdát.



Hosszú nyelű fakanálról mézzel lehet etetni a medvéket, akik azonban olyan jóllakottak, hogy szinte megtiszteltetés, ha hajlandók feltápászkodni és nyalintani egyet.

Poci először az én nadrágomra kente a mézet -nem könnyű egy ekkora fakanalat irányítani-, de apa segítségével végül betalált a medveszájba.


Tessék, egyél!

Próbáljuk ki a kisvonatot!

Ennyi elég is volt belőle.


A nosztalgiajárművön.

Bizonyíték, hogy én is ott voltam.

Ezen ültünk.

Macicsalád.

2 megjegyzés:

ilgya írta...

Jó kis kikapcsólódás tényleg a Macifarm,mi is szeretjük,habár Rékával még nem igen mernék elmenni,amilyen kis szeleburdi,tutti bentről etetné a macikat,ha fél percre félrenézek.
A két kispasid meg egyenesen imádnivaló,olyan megható azért a testvéri szeretet..

VOKinga írta...

Én is csodálkoztam, hogy mennyire közel lehet jutni a medvékhez, nincs túlbiztosítva, de az is egyértelmű, hogy ezek nagyon szelíd mackók. De azért én sem mertem volna a kerítés mellett egyedül hagyni a gyerekeket.