2010. június 19., szombat

Itt van május elseje...

Elmaradások pótlása, utolsó fejezet: a másfél hónnappal ezelőtti régmúlt, május elseje.

Bár a társaság nagy része rendelkezett némi kisdobos, úttörő, sőt KISZ-es múlttal, mozgalmi dalokban való műveltséggel, (nem kevés szenilitással.... hehehe), az internetet szorgosan böngészve sem sikerült rájönnünk, hogyan is kezdődik a dal, melynek olyan fülbemászó ez a refrénje. De a YouTube-on keresgélve legalább megtaláltuk és végigénekelhettük gyerek- és ifjúkorunk lelkesítő nótáit és méltón megünnepeltük a Munka Ünnepét! :) A huszonakárhány év alatti (kis fittyfirittyek hihihi) is részesültek ama örömben, hogy meghallgathatták ezeket, de hogy mért virult annyira a vének feje a nosztalgiázástól, azt majd csak akkor értik meg, ha ők a Teletubbik indulóját fújják majd unokáiknak (höhöhö). 
Nem csoda, hogy Laci bátya lecsapott erre a napra és minden évben ő kürtöli össze ezen a napon a családot. :) Ő itat, Erika pedig etet minket...




Miután Máté röpke fél órás ódzkodás után hajlandó volt a kertkapun beljebb kerülni, pillanatok alatt megtalálta a motoros társat Ákos személyében, és máris otthonosan érezte magát.




Duci bátyát Fanni támogatja (lapogatja) az ejtőzésben.




Pocika totál fejre állt, hála papinak.




A furgont vezetése hosszasan lefoglalta a csapat csipet részét, bár némi vita támadt időnként azon, hogy ki tartsa a kezében a kormányt.




Laci bátya megtette az előkészületeket a grillezéshez....




....majd a mester pillanatok alatt kiképzett egy tanítványt és átadta a fakanalat.
(Már látom a boldog jövőm, amikor csak az ételrendelést kell leadnom Fanninak.)




Néhány röpke pillanat, amikor ez az öntudatos kicsi ember épp nem az akaratát fejezte ki. :)




Így a fociVB közepén két fotó Poci mesterről és sajátos, de ígéretes technikával futballozó tanítványáról, Ákosról.






"Igyanak, asszonyok!!!!"




"We are family!"

2 megjegyzés:

vgoldie írta...

Akkor, hogy csak meglegyen a nóta:

Zengjen a dalunk, pajtás,
Fákon újul a hajtás,
Fogadjuk a tavasz dalát!

Itt van május elseje,
Énekszó és tánc köszöntse!

Zeng es dalol az élet,
Szállj csak, zeneszó, ének,
Ébresszed a magyar népet!

:))))

Apa írta...

A szövegével nem volt gond. A problémát az jelentette, hogy meghallgatni szerettük volna az eredeti úttörőkórusos verziót.
A nehézségek ott kezdődtek, hogy ahhoz hogy a youtube-on megtaláljuk, tudni kellett volna a címét. Erre viszont több verzió is keringett a neten "Májusi köszöntő", "Itt van május elseje" stb. de ez is elvérzett azon, hogy a youtube-os feltöltők ezen címeket se tudták.
Végül a Best of Communism címszó alatt sikerült nagy nehezen rábukkani, és ha jól emlékszem még tán nem is a youtube-on.