2007. augusztus 14., kedd

Szülinap-dömping

A buli

Mivel a két gyerkőc szülinapja alig egy hónapra van egymástól, nagy közös bulit tartottunk, családdal, gyereksereggel, bohóccal és minden jóval.

Janka bohóc -szerepében Zsuzsi- elvarázsolta a gyerekeket. Fanninak 2 teletubbis év után most Ő volt élete első igazi bohóca, akit nagyon várt. Utána napokig foglalkoztatta a kérdés, miért is hasonlított a bohóc annyira Zsuzsira, de a négyévesek bölcsességével mindig megoldotta a kérdést úgy, hogy lényegében tudja a választ, de lelkében megmaradjon meseszinten:
Janka bizonyára Zsuzsi bohóctestvére.

Kicsit viszontagságosan, de elkészültek a torták is: Fanninak Elina, Pocinak Thomas mozdony. Azt hiszem, Poci számára ez volt a szülinap leglényegesebb mozzanata, mert azóta is ezt emlegeti: a tortát, a gyertyát(amivel sikerült kicsit túl közelről is megismerkednie) és a tűzijátékot.


Itt már kialudtak a lángok és kezdődhetett az evészet: a lányok természetesen Elinát, a kispasik Thomast ették.

Janka bohóc akcióban.

A legkedvesebb -és a nagyszülőket kellőképpen sokkoló-ajándék. Két éve ez már a nagy álom, és bár én úgy gondoltam, legalább ugyanennyi idő kell majd hozzá, hogy rendesen használni is tudja, már másnapra ráérzett a dologra.

És Poci, aki itt éppen művelődik, de valójában a szülinap óta mással sem játszik egész nap, mint az új Thomas-os mozdonyaival.


Poci szülinapja

A saját napján pedig mindenki maga választhatta ki, mit szeretne csinálni.
Pocinál persze mi gondoltuk ki, hiszen Ő még aligha töpreng el ilyen kérdéseken.
Úticélunk július 10-én így a Tropicárium lett -szerencsés döntés volt, mivel egész nap zuhogott az eső.

Íme Ők! Fanninál megmaradt a tavalyi "jaj, de cuki cápák, ugye hazaviszünk egyet"-attitűd és teljesen odavolt értük.

Pocit viszont legjobban a krokodilok és az óriásteknős kötötte le.

A rájasimogatóban ma a ráják nem voltak simizős kedvükben, a medence alján úszkáltak. Így viszont sokkal jobban látszottak a víz alatti üvegfalú alagútból, amibe én is szívesen belemásztam volna -csak nem fértem bele.


Fanni szülinapja

Fanni viszont már hónapok óta tudta -mint mindenben, most is az "Anna és Peti" könyvet másolta, ahol Anna 4. szülinapját itt ünneplik-, hogy Ő a Vidámparkba szeretne menni. Kicsit aggasztott az ötlet, mert azt gondoltam, hogy a legtöbb játékra nem engedik majd Őket felülni.
Ehhez képest a vidámparkozás annyira fantasztikusra sikeredett, hogy szeretnénk még megismételni Máté születése előtt. Rengeteg dolgot kipróbáltak -dodgem, tűzoltás, kisvasút, körhinta, óriáskerék, kukacvasút, pörgős hajó, elvarázsolt kastély...-, és a szellemvasút volt az egyetlen, ahonnan Fanni úgy pattant ki a végén, mint a nyuszi, bár eleve befogott szemmel "nézte végig", kivéve az óriás pókot, ami szerinte nagyon cuki volt. Kicsit sem ijedt meg viszont a gyorsan, magasan mozgó játékoktól, mindkettőjük kedvence a kukacvasút lett, ami a hullámvasút gyerekített változata -hozzáteszem, az én tériszonyomnak épp elég volt, úgyhogy őszintén sikoltoztam, nem csak a gyerekek kedvéért. Fanninak nagyon bejött a kollektív sikítás! Poci pedig a tükrös útvesztőben rötyögött hatalmasakat -tény, ilyen jó pasit ennyi példányban ritkán lát az ember! Sajnos kép csak kevés készült, mert mindegyikőnk kezére jutott egy gyerek.

Apával a körhinta rugós lovacskáin.

Fanni a hintóval és az őrangyallal.

Repülőskiképzés.

Nincsenek megjegyzések: